donderdag 13 oktober 2011

Rondetafelgesprek over schaliegas in Tweede Kamer

De gemeente Boxtel is door enkele omwonenden van bedrijventerrein Vorst benaderd met de vraag of Boxtel vervoer wil verzorgen voor belangstellenden van het algemeen overleg over mijnbouw op 27 oktober in de Tweede Kamer. De gemeente Boxtel heeft vanaf het begin alles gedaan om onder andere direct omwonenden te informeren. De omwonenden zijn ook aanwezig geweest bij alle gelegenheden waarop de proefboring naar schaliegas het onderwerp was: de twee informatieavonden in 2010, de verschillende bijeenkomsten van diverse partijen en het rondetafelgesprek in de Tweede Kamer op 14 september. Dit algemeen overleg, waarin ondermeer over schaliegas gesproken wordt, is een direct vervolg op het eerdere rondetafelgesprek. Het college van B&W vond het dan ook gepast om ook op 27 oktober vervoer ter beschikking te stellen.



Bus bij voldoende belangstelling en alleen voor inwoners van onze gemeente

Bij voldoende belangstelling vertrekt er op 27 oktober een bus vanaf het gemeentehuis van Boxtel naar de Tweede Kamer in Den Haag. Deze bus wordt beschikbaar gesteld voor inwoners van de gemeente Boxtel. Wanneer er meer belangstelling is dan we in één bus kunnen laten plaatsnemen, geven we voorrang aan direct omwonenden, vertegenwoordigers van bedrijven in de directe omgeving en vertegenwoordigers van politieke partijen uit onze gemeente.



Opgeven?

Belangstellenden kunnen zich tot en met vrijdag 21 oktober 2011 17.00 uur opgeven bij de heer Bas Schel van het cluster Communicatie van de gemeente. Opgeven kan door per e-mail via bsc@boxtel.nl naam, adres en contactgegevens door te geven. Iedereen die zich op deze manier aanmeldt, krijgt op maandag 24 oktober 2011 definitief bericht.



Aanwezigheid bij het algemeen overleg

Of belangstellenden in het gebouw van de Tweede Kamer ook daadwerkelijk aanwezig kunnen zijn bij het rondetafelgesprek, is afhankelijk van de capaciteit van de zaal. Medewerkers van de Tweede Kamer leiden e.e.a. in goede banen en zullen aangeven wie er wel en niet in de betreffende zaal plaats kunnen nemen. Voor het betreden van het Tweede Kamergebouw is een geldig legitimatiebewijs nodig.
Het algemeen overleg begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten