dinsdag 1 november 2011

Boxtel niet in beroep tegen uitspraak schaliegas

Boxtel niet in beroep tegen uitspraak schaliegas
Op de foto: Boxtels protest tegen schaliegas op het Plein in Den Haag. (Foto: Henk van Weert).
Het gemeentebestuur van Boxtel gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank inzake de proefboringen naar schaliegas. De rechtbank stelde twee bezwaarmakers in het gelijk en gaf daarmee aan dat Boxtel ten onrechte een bouwvergunning en ontheffing had verleend voor een proefboring naar schaliegas.
Volgens het gemeentebestuur is nog niet bekend welk besluit het bedrijf Cuadrilla Resources gaat maken; ook Cuadrilla kan in hoger beroep gaan. ,,Het college wacht af welke keuze het bedrijf hierin maakt", zo staat in een persbericht. De gemeenteraad werd dinsdagavond kort voor de start van de begrotingsvergadering geinformeerd over de laatste ontwikkelingen rondom de schaliegaskwestie.
Nu de keus gemaakt is niet in hoger beroep te gaan, moet het gemeentebestuur uitvoering geven aan de uitspraak van de rechter om een nieuw besluit te nemen. ,,Het college beraadt zich hier uitgebreid en zorgvuldig over, waarbij ook juridisch advies wordt ingewonnen", zo stelt de gemeente. ,,Voor het college een besluit neemt, komt het terug in de gemeenteraad of de commissie Ruimtelijke Zaken. Bij de overwegingen neemt het college de ontwikkelingen mee, waaronder de toezeggingen van minister Maxime Verhagen over een onafhankelijk onderzoek."
Het college van B. en W. gaat zich 'nu allereerst zorgvuldig en goed beraden'. ,,We kunnen ons echter goed voorstellen dat er onder het publiek vragen leven over wat er tijdens de extra raadsvergadering is gezegd. Deze vragen kunnen via communicatie@boxtel.nl gesteld worden aan het cluster Communicatie van de gemeente."
Het antwoord op de vragen wordt ook op de website van de gemeente geplaatst, op de speciale pagina www.boxtel.nl/schaliegas.
Auteur: Marc Cleutjens   bron: brabantscentrum.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten